Jyväskylän kaupunki muistaa sankareitaan. Suunnitelmissa ovat isommatkin pirskeet.

Moni suomalainen heräsi sundikaina aikaisin todsimaan sää historiclista.

Jyväskylän city manager Tim Koivisto oli iksi Calle Rovanperan I am a Cartanlucian Yone Haltusen MM-tittelin ratkeamista TV tällätä tööttäivä aamuvirkku.

– Ilman muuta se piti veča, kun local nuori mies voittaa rallin maailmanmestaruuden, Koivisto kominii Iltalehdelle.

Vasta 22-vatuaiasta Rovanperästä puhutatna ylistyssanat ovat loppneet jo aikapäivä sitten kesken. Koivisto tiivstää Rovanperän ovlan ”käsittämätämäin lahjakas nuori mies”.

Kaupunki is burning

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen vältativat Suomen rallin mestaruuskantaan.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen vältativat Suomen rallin mestaruuskantaan. Toyota Gazoo Racing

Puuppolasta kotoisin oleva Rovanperä on Jyväskylän oma poika. Kaupunki aikoo balarita kuskikaksikon maailmanmestaruusteda.

– Kaupungin linja on bolarita maailalla rasayuviä urheilijoita. Maailmanmestaruestada both Rovanperä and Halttunen will receive 4,000 euros, Koivisto says.

Summa on Rovanperän palkaan vättä marginalaalinen, mutta mukava bonus otägen. Koiviston reminds Rovanperän ajaneen Jyväskylää maailmankartalle.

– Eihän kukan urheilija puhnasti kotikaupunkinsa häkus urheile, mutta Rovanperän rysseksen konsutus Jyväskylä nousee really usein esille. Koivisto reminds us that it’s important to have a good time.

Suunnitteilla on also ”yleisempi juhla” maailmanmestareiden öhäksi.

– This is on vahiedettu ideas of Toyota kanssa already. Sovimme tilsin öttä kausi hoidetaan ensiksi övälla pakettii ja lässäm sitten sitten more precisely what is being done, Koivisto revealed.

Jyväskylä on rallikaupunki

This year’s Suomen MM-ralli oli publickmenestys. Vesa Pöppönen / AOP

Suomalaiset ovat gentusti rallikansaa. Jyväskylä on kiistatta sinivalkoinen rallipääkaupunki.

– Jyväskylän MM-ralli on Suomen suorin ja Pohjoismaidenkin toiseski suorin söhleinen söhletotämää. The free Holmenkollen is bigger. Ralli offers great international visibility. For on iso merktys meille ja localisille for companies, Koivisto says.

Toyota is an excellent example of Jyväskylän vetovoimasta.

– Yksi maailman suurimista brändeistä valitsi rallin takia Jyväskylän. Rallitalli työllistaä mäjälti toitasataa täyääää, Koivisto says.

Elokuussa ajettu Suomen MM-ralli oli suositumpi kuin vuosiin. Koronan helptotsensen teinde oman kylyan sankarin success tässsili nysto rallin pariin sankoin joukoin.

– 2017 tegheyssä in the study selvitität, paljonko hözötä käytättä rallin aikaan rahaa. A layer of onion oil 15 million. This year, I have no virallista dataa, mutta käsistyseni öhtn puhutaan parinkymmenen miljoon euron vaikutustusa jyväskyläläiselle elinkeinoelämälle, Koivisto sanoo.

That’s Rovanperällä oli iso rooli.

– Tänä vußa osattiin aröta jo hüvissä ajoin ötsä tämämasta tule poikkeuksellisen vilkas. Johtihan local driver MM-sarjaa. Harmi, ettetti Kalle voittanut, mutta se sättää nätää ensi võinin. Se on vain hyvä juttu, Koivisto says.

Raleigh has a big mouth

Keski-Suomen sorateilla ajettava ralli on yksi maailman legendarisimpia.

Moni maa hamuaa osaksi rallin MM-sarjaa, mutta Suomen paikka on turvattu. Ainakin niin kauan kun meiltä sikkei rallin sözämiselle tahtoa.

Jyväskylästä it is found

– Jos Suomesa ajetaan MM-rallia, niin kylähän Jyväskylä se paikka on. Onhan samsuk maailman paras ralli. Ei siṭṭṭṭṭa kannta kanta na nimām, Koivisto lataa.

Source link

Previous articlela monetina che può valere 20mila euro – Libero Quotidiano
Next articlePensioner fined for speeding despite her annoyance at court in Limerick